fredag 29. mai 2020

Korona uke 11 - Kjøp av bolig

Onsdag 27. mai kjøpte jeg tilbake leiligheten min i Fredtunveien 3G - pris: 2 675 000. 
Leiligheten er som laget for meg (og av meg c",) ). 
Den har stort sett alt på listen av krav: 
  • Plass til badekar
  • Mulighet for vedovn
  • To soverom (mulighet for walk-in)
  • Separat vaskerom
  • Garasje og gjesteparkering
  • Sentrumsnært
Jeg kjøpte leiligheten i 2015, og solgte i april 2018 fordi jeg skulle selge eneboligen (uten å bli skatta ihjel). 20 mai ble Haugsveien 90 lagt ut for salg - og ble solgt 9. mars 2020, rett før koronna-krisen hvor landet ble stengt 12. mars. 

Boligjakten i koronakrisen har ført til at meglerne kun har gitt privatvisninger, med hansker og sprit tilgjengelig for kjøper. Min interesse for å bo i større boligkomplekser som f.eks. Signaturhagen på Borgheim ble satt i et annet lys. Jacusi, motstrømsbasseng og felles inngangsdør med 47 andre leiligheter er en smittebompe. Det bygges heller ikke plass til badekar eller er mulig med vedovn - verken på Ørsnes, Kaldnes eller andre liknende prosjekter. Dessuten er prisene alt fra 2 - 3 millioner mer enn på Tjøme. Og hvorfor skal man betale dobbelt så mye mer, når det er på Tjøme solen skinner? Antallet soldager, naturen, nettverket og aller mest nærheten til familen gjør valget krystallklart. Og når jeg i tillegg er så heldig at leiligheten blir ledig, og har ligget ute for salg en stund samtidig med eneboligen, så er det bare å slå til. Det får heller være at jeg ikke får en gressflekk for meg selv og baderomsvindu. Jeg blir gjeldfri, og gressflekker har vi tross alt i sameie - og det er sikkert noe som trengs å lukes der og c",). 

Landet åpnes mer og mer. Skolene er i gang for fullt igjen 2. juni - med veiledere om smittevern som føringer. Frisørene har åpnet, men jeg klipper meg fortsatt selv. Håret vokser ut grått, men livet er ikke trist - tvert i mot. Det er vår, det blir sommer i år også - og flytting og ferie står for døren!