søndag 22. mars 2020

Korona uke 2 - Hjemmeklipp


Uke 2 med koronapandemi:

Det meste er stengt, og mange rammes nå av permitteringer. Store konsekvenser for økonomien, og styringsrenten er satt ned en prosent. Bankene følger etter - normalt 6 uker i etterkant, men pga. den vanskelig økonomiske situasjonen til mange diskuteres det om dette skal fremskyndes. 

Italia har hundrevis av dødsfall hvert døgn (5500 døde hittil - 80 prester etter ha velsignet døende), og Bergamo og Lombardia er svært hardt rammet. Ingen vet om toppen er nådd der enda. USA og spesielt New York har begynt å stige i antall smittede. President kritiserers for å være handlingsløs. 30 000 er bekreftet smittet. Spania øker kraftig, og myndighetene forlenger nedstengningen av landet.

Ungdommene her i landet kritiseres for sin oppførsel, og politi og myndiheter ber foresatte ta ansvar for ungene sine. De samles på idretssplasser og fester, og ser ikke ut til å ha forstått alvoret. Sånn sett er vel dette det eneste som er normalt i dagens Norge. Statsminister Erna Solberg sier at de strenge tiltakene kan  bli enda strengere - tiltak vurderes fortløpende.

Boligmarkedet er uvisst. Det legges ikke ut så mye som før. Jeg skal å se på Signaturhagen på Borgheim på tirsdag 24.03.20. Det er 4 ledige leiligheter der.

Hjemmekontorsituasjonen sies å bli forlenget frem til påske, og alle blir bedt om å holde seg hjemme så langt som mulig. 

Fikk over 100 likes, og over 100 kommentarer på denne, med mange tips om hvordan man kan få klipt seg og sine - både for å spare penger men også med tanke på at alle frisørsalonger er stengt pga. pandemien.
Ett av tipsene som kom inn var denne metoden - som også vises i filmen øverst. 

lørdag 14. mars 2020

Korona-uke 1 - Salg av bolig


Det har vært en merkelig uke - med ups and downs. 
Uken startet med fullmåne 9. mars - i jomfruens tegn.  Den dagen ble huset, etter 10 måneder på markedet solgt. Resten av dagene denne uken har vært absurd, med innføring av tiltak for hindre spredning av koronaviruset. På torsdag hadde vi beredskapsplanlegging på jobben, og samtidig gikk statsminister Erna Solberg ut og stengte alle skolene. Jeg var foreberedt på hjemmekontor f.o.m fredag, men noen i kommunen ville det anderledes, og vi ble beordret og møte på arbeidsplassen. Jeg er fremdeles opprørt over dette. Kommunen har i går bedt hyttefolket om å holde seg hjemme, og de som er her om å komme seg tilbake. I matbutikkene er det hamstringskaos, samtidig som det bedyres fra leverandørene at det vil være varer nok til alle. Min lokale Asia-kjøpman sier tvert i mot at de sliter med å få tak i varer på grunn av pandemien. Prisen på Pak Choy har f.eks steget så mye at de velger å ikke ta den inn. 

Jeg er bekymret for min kollega som gikk hjem onsdag med symptomer på influensa, og bekymret for mammaen min som er i risikogruppe (diabetes, hjerte- og karsykdom - og høy alder (86 i mai)) - og bekymret for datteren min som er 3. års sykepleier og har blitt forberedt på at hun vil bli innkalt til tjeneste midt i eksamenstiden. 

I dag har kjørt opp hagemøblene til mamma, og vinket til henne i vinduet for å ikke smitte henne. Jeg som alle andre lurer på hvor lenge dette vil vare ... Selv er jeg i risikogruppe som astmatiker. Pollensesongen har gjort at det murrer litt i lungene på natten, og jeg har startet behandling med symbicort for å forebygge underbehandlet astma som øker risikoen for komplikasjoner ved smitte. 

Jeg er utrolig glad for å endelig ha fått solgt huset, men samtidig bekymret for hva den nære fremtiden vil bringe med seg i forhold til at jeg må finne noe nytt. Alle fellesvisninger er forbudt, og folk over 65 får ikke avtaler i DNB-eiendom en av meglerne der. Trøsten er at jeg fremdeles er ung (55) nok til å få lov til handle - og at prisene kanskje vil falle. Den enes død, den andres brød ... 2 døde i Norge hittil i skrivende stund på dag 6 denne uken. Måtte det ikke bli flere, men statistikken peker dessverre ikke i den retningen. 

En god ting som kommer ut av denne situasjonen, er at koronatiltakene med fjernundervisning av elever nok fører til det største løftet av digital kompetanse for norske pedagoger noensinne. 

Avslutter med denne: