søndag 22. mars 2020

Korona uke 2 - Hjemmeklipp


Uke 2 med koronapandemi:

Det meste er stengt, og mange rammes nå av permitteringer. Store konsekvenser for økonomien, og styringsrenten er satt ned en prosent. Bankene følger etter - normalt 6 uker i etterkant, men pga. den vanskelig økonomiske situasjonen til mange diskuteres det om dette skal fremskyndes. 

Italia har hundrevis av dødsfall hvert døgn (5500 døde hittil - 80 prester etter ha velsignet døende), og Bergamo og Lombardia er svært hardt rammet. Ingen vet om toppen er nådd der enda. USA og spesielt New York har begynt å stige i antall smittede. President kritiserers for å være handlingsløs. 30 000 er bekreftet smittet. Spania øker kraftig, og myndighetene forlenger nedstengningen av landet.

Ungdommene her i landet kritiseres for sin oppførsel, og politi og myndiheter ber foresatte ta ansvar for ungene sine. De samles på idretssplasser og fester, og ser ikke ut til å ha forstått alvoret. Sånn sett er vel dette det eneste som er normalt i dagens Norge. Statsminister Erna Solberg sier at de strenge tiltakene kan  bli enda strengere - tiltak vurderes fortløpende.

Boligmarkedet er uvisst. Det legges ikke ut så mye som før. Jeg skal å se på Signaturhagen på Borgheim på tirsdag 24.03.20. Det er 4 ledige leiligheter der.

Hjemmekontorsituasjonen sies å bli forlenget frem til påske, og alle blir bedt om å holde seg hjemme så langt som mulig. 

Fikk over 100 likes, og over 100 kommentarer på denne, med mange tips om hvordan man kan få klipt seg og sine - både for å spare penger men også med tanke på at alle frisørsalonger er stengt pga. pandemien.
Ett av tipsene som kom inn var denne metoden - som også vises i filmen øverst. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar