søndag 14. november 2021

Blomkålhoder med kantareller og reker i parmesansaus

Ingredienser: 

Til sausen: 
  • 1 liten boks Ænlamark kokosmelk
  • 2 dl gryr
  • 2 ss økologisk grønnsaksbuljong
  • 50 gr. parmesanost
  • 1 gul løk
  • 3-4 hvitløk
Reker: ca. 200 gram pillede reker pr. person

Garnityr: Cherry-tomater (2 pr. person), selleri (1 stang), kantareller 200 gr. og dill til toppings

Kutt opp kantareller og tørrstek disse i panne, mens du kutter opp løken ... Ta soppen til side når den er ferdigstekt. Skjær opp tomater og selleri i biter. 

Saus: 
Surr løken i pannen, og la den bli blank i litt smør. 
Hell over kokosmelk og gryr, og rør inn buljonkrydderet. 
Kutt opp parmesan og kjør alt med stavmikser. 
Gi sausen et oppkok, og hold den varm - la den trekke på svak varme. 

Blomkålhodene:
Blomkålhodene dampes til de er møre (15-20 min).
Sett deretter inn på egnet fat i ovn på 250 gr. med grill-funksjon - i ca. 15 min - følg med på bruningen. 

Når blomkålene er ferdige, ta ut fatet og legg reker langs kanten, topp med selleribiter, tomater og sopp.
Strø over dill til slutt. 





 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar