Du trenger, til 8 burgere:
- 300 gr. raspet rå beter (to middels store, eller 3 små)
- 100 gr. hakkede walnøtter
- 1/2 cup quinoa-flak
- 1 ss linfrø - som legges i bløt i 2 ss vann (veganegg)
- 2 fedd hvitløk
- 1 ts rosmarin
- 1/2 ts timian
- 1/4 ts kanel
- 1/4 ts paprika
- 1/2 ts salt
- 1 ts taco-krydder
- 1 ss tamari - lavsalt soyasaus
- 1 cup kokt villris
Rasp opp betene, og bland inn alle ingrediensene i en bolle - bruk stavmikser og lag en farse.
Bruk skrulokket på et norgesglass og plastfolie for å forme fine burgere, og stek disse på bakepapir i stekovnen. 180 C i 20 min midt i ovnen, så vendes de for nye 20 min på øverste rille.
Holdbare i 5 dager i kjøleskap, og opp til 2 mnd i fryser - i følge inspirasjonen, The best vegan beet burger: https://frommybowl.com/vegan-beet-burgers/
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar