Ny oppskrift på hjemmelaget Yokos!
Du trenger:
- 5 oz - ca1/2 boks Synnøve Gresk Yoghurt (fungerer som probiotika - levende bakterier)
- 2 bokser Änglamark Økologisk kokomelk
- Agave-sirup (som prebiotika - mat til bakterier)
- 5 glass (desinfiserte) - jeg bruker tomme Apertina fetaost-glass
- varmekabler på gulv
Oppskrift - pr. glass:
- 5 oz kokosmelk
- 1 oz Gresk yoghurt
- 1 ts Agave-sirup
- Desinfiser glass i ovnen på 100 grader i 20 min og avkjøl dem
- Hell på 5 oz kokosmelk i hvert glass
- Tilsett 1 oz Gresk yoghurt (ca. 1 stor ss) i hvert glass
- Tilsett 0.2 oz Agavesirup (1 ts)
- Rør godt rundt
- Sett lokket løst over (skal ikke skrues på - må ha lufttilgang)
- Sett glassene i en boks på varmekabler i 24 - 48 timer (test til ønsket syrlighet - 36 timer var passe for meg)
- Rør rundt og sett i kjøleskap (holdbar i minst en uke - kanskje lenger ...)
- Porsjonstørrelsen
- Mat til bakterier - Agavesirup
Flere før meg har eksperimentert med å lage hjemmelaget yokos. Jeg følger derfor deres råd (trenger ikke feile der noen har gjort det før), og bruker økologisk full fat kokosmelk (Änglamark) og en gresk yoghurt - Synnøve's. Bakterieveksten har vært vellyket så langt, så jeg fortsetter med disse to.
I følge BLE's support-senter, så slåes det fast følgende når det gjelder mengde:
![]() |
Legg til bildetekst |
Coconut yogurt is a bit trickier. Any kind of yogurt, dairy or non-dairy, counts as a protein (yes, even if it has very little protein in it). As such, coconut yogurt counts as a protein. The amount depends on whether the yogurt is made with full-fat coconut milk (at about 550 calories per cup), or other kinds of coconut milk (Silk has a brand of unsweetened “coconut milk” in a carton that has 45 calories per cup). Generally speaking, a serving of yogurt should have about 80-230 calories in it, so figure out the serving size for your particular brand. So Delicious has a store-bought unsweetened cultured coconut milk product (it’s basically a yogurt), and 8 oz. would be a 100-calorie serving. If you make yours at home, you’ll have to gauge based on the ingredients you put in it.Kilde: https://support.brightlineeating.com/i-love-all-forms-of-coconut-which-of-them-can-i-actually-eat/
Mat til bakterier:
Jeg brukte først tagatesse. I ettertid, i forbindelse med studier av tarmbakterieflora, så har jeg valgt å bruke Agavesirup, av flere årsaker:
- Den er økologisk
- Den blandes lett ut i kald mat
- Den har en lav GI
- Bakterier vil elske den
Det fine med bruk av søtning i dyrking av yoghurt er at bakteriene spiser opp dette når de formerer seg, slik at det ikke stort igjen når yokos'n er ferdig fermentert.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar