onsdag 23. desember 2020

Bananbrød med gresskar



Forvarm stekeovnen til 175 grader, og kle en brødform med bakepapir.

Oppskriften er inspirert av Mari Hult: Jeg har byttet ut sjokolade og hvetemel med tranebær og quinoamel. 

Du trenger: 
  • 1 dl valnøtter
  • 100 g tørkede tranebær
  • 1 ss knuste linfrø som blandes med 3 ss vann
  • 3 godt modne bananer
  • 2 dl / 200 gr. gresskarpuré
  • 1 dl lønnesirup
  • 1 ts vanilje (pulver eller ekstrakt)
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ss gresskarkrydder
  • 1/2 ts salt
  • 5 dl quinoamel
Slik gjør du for å lage formkaken: 
  1. Grovhakk valnøtter. 
  2. Ha linfrø og vann i en bolle, la det stå et par minutter slik at det blir til en slags gelé.
  3. Ha bananer og gresskarpuré oppi med linfrøene, og mos alt sammen. 
  4. Rør inn lønnesirup, vanilje, bakepulver, gresskarkrydder og salt. 
  5. Ha deretter i  quinoamel, og rør det raskt og kraftig sammen til en jevn røre.
  6. Vend inn valnøtter og tranebær, og hell røren over i brødformen. 
  7. Stek i ovnen i en time, la det deretter hvile i minst en halvtime før du skjærer i det.

Oppbevares i lufttett brødpose i opp til tre dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar