Forvarm stekeovnen til 175 grader, og kle en brødform med bakepapir.
Oppskriften er inspirert av Mari Hult: Jeg har byttet ut sjokolade og hvetemel med tranebær og quinoamel.
Du trenger:
Oppbevares i lufttett brødpose i opp til tre dager.
- 1 dl valnøtter
- 100 g tørkede tranebær
- 1 ss knuste linfrø som blandes med 3 ss vann
- 3 godt modne bananer
- 2 dl / 200 gr. gresskarpuré
- 1 dl lønnesirup
- 1 ts vanilje (pulver eller ekstrakt)
- 2 ts bakepulver
- 2 ss gresskarkrydder
- 1/2 ts salt
- 5 dl quinoamel
Slik gjør du for å lage formkaken:
- Grovhakk valnøtter.
- Ha linfrø og vann i en bolle, la det stå et par minutter slik at det blir til en slags gelé.
- Ha bananer og gresskarpuré oppi med linfrøene, og mos alt sammen.
- Rør inn lønnesirup, vanilje, bakepulver, gresskarkrydder og salt.
- Ha deretter i quinoamel, og rør det raskt og kraftig sammen til en jevn røre.
- Vend inn valnøtter og tranebær, og hell røren over i brødformen.
- Stek i ovnen i en time, la det deretter hvile i minst en halvtime før du skjærer i det.
Oppbevares i lufttett brødpose i opp til tre dager.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar