fredag 3. april 2020

Wences kjøkken - skjokolademousse i appelsin


Se dette innlegget på Instagram

Sjokolademousse med et hint av frisk ingefær og appelsin Moussen bør lages 6-8 timer før servering, gjerne dagen før og sett kaldt. -Melkefri: velg sjokolade uten melk. -Fri for egg: Smelt sjokolade tilsett 2-3 ss fløte (eller Gryr for melkefri) i stedet for eggeplommer. Rør om til en glatt masse. Sett kaldt før servering. -Glutenfri , sløyf kvikklunsj ev erstatt med knuste glutenfrie kjeks Sjokolademousse 200 g sjokolade, jeg velger en god mørksjokolade, vil du ha en litt mildere smak velg vanlig mørk kokesjokoladeeller den sjokoladen du liker. 200 g mørk sjokolade 4 eggeplommer 4 dl kremfløte Ev ½ -1 ts finrevet frisk ingefær ev noen dråper sitron eller balsamicoeddik eller sterk kaffe smak til med litt flaksalt Brekk sjokoladen i biter, legg i en bolle, sett bollen over en kasserolle med varmt vann (vannbad). Pass på at det ikke kommer damp opp i sjokoladen , da vil den bli matt på farge. Rør inn en og en eggeplomme i den smeltede sjokoladen. Løft bollen vekk fra vannbadet. La stå på benken til avkjøling mens kremfløte piskes til en luftig og myk krem. Vend den smeltede romtempererte sjokoladeblandingen litt av gangen inn i kremen. Rør om til sjokoladekremen blir glatt. Smak til med salt , ev til med ev finrevet frisk ingefær eller andre smaker. Fordel sjokolademoussen i dessertglass /små kopper og sett kaldt i 1-2 timer. Eller «hul» ut klementiner og fyll moussen i klementinene. Dryss med grovhakket kvikklunsj.
Et innlegg delt av Wenches kjøkken (@gmnwenche)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar