lørdag 12. september 2020

Lasagn med hvit saus


Lag sausen først: 

1 cup cashews
1 cup havregryn, eller speltflak - kan eventuelt ta en cup til med cashews
2 ts dijon sennep
2 ss sitron juice/saft
4 ss risedikk
1/2 næringsgjær
2 ts løkpulver
2 cups vann

1 grønn squash/zukini - bruk ostehøvel og lag skriver, eller bruk mandolin
Sett disse i ovnen på bakepapir, 180 C i 15 min - for å dampe ut noe vann

Mellomlag: 
  • 1 løk
  • 2 - 4 oz sopp stekes i panne sammen med løken

Bunnlag: 
  • 3/4 pose grønnkål
  • 1/2 cup soltørkede tomater
  • 1 - 2 cup bailikum
Hiv alt i en kjele med litt vann i  - la det dampe til det synker sammen litt. 

Ta en ildfast form, og legg lag: 
  1. Bunnlaget
  2. Squash-strimler
  3. Saus
  4. Mellomlaget
  5. Squash-strimler
  6. Saus
  7. Squash-strimler 
  8. Saus
Stekes på 180 C midt i ovnen i 50 min. 

Jeg synes det manglet litt smak på denne. Kunne godt ha spedd i med litt mer kryddersmak - tacokrydder hadde kanskje gjort susen, eller litt tomatpurè. 

Det vil uansett smake godt å servere en salat med tomater til. 


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar