MARSIPANKULER:
- 50 gr. ristede hasselnøtter
- 250 gr. mandelmel
- 10-15 dadler (små - uten stener)
- 1 ss kokosolje
- 1,5 pipette karamelstevia
- en klype salt
Jeg kjørte først nøtter og kokosolje i blender sammen med stevia og salt - til hasselnøttsmør. Deretter heiv jeg dadler og mandelmel sammen med nøttesmøret i blender. Deigen skal være god, kram og klissete.
Når deigen er ferdig, satte jeg den i kjøleskapet slik at det ble lett å rulle ut kulene i hånden og rulle dem i hampfrø etterpå.
HVIT SJOKOLADE MED TRANEBÆR
- 125 gr. kakaosmør
- 2 ss kokosolje
- 3 ss lønnesirup
- 1 pipette vaniljestevia
- et dryss vaniljepulver
- en klype salt
- 1,5 dl cashewnøtter - kjøres til smør
- Smør, sirup og oljer smeltes i vannbad.
- Bland inn cashewsmøret, stevia og vaniljepulver
- Hell i former, og tilsett tranebær - dytt de ned med en tannpirker
Inspirert av. https://www.altshop.no/blogg/sjokoladeoppskrifter-kos-deg-med-god-samvittighet/
Oppskriftene nedenfor er hentet fra Ibalanse med Yvette: Julekalender 2020 - luke 5 og 7.
MYK SKJOKOLADE:
- 200 gr. kakaosmør
- 4 ss. nøttesmør av mandler
- 4 ss. råkakaopulver
Smaktilsettes med vaniljepulver, salt og lønnesirup
Helles i en brødform. Tilsettes ønskelig med nøtter eller gresskarkjerner.
Settes kaldt.
KARAMELL-KULER:
- 250 gr. bløtlagte cashewnøtter
- 1 ss kokosolje
- 10 store dadler
Settes kaldt før utrulling, og rulles i kokos, hampfrø eller skjokolade.
MARSIPAN-SJOKOLADEKULER:
- 100 gr. mandelmel
- 2 ss lønnesirup
- 2 ss vann
- Bland inn frysetørret bringebær hvis du ønsker bringebærsmak. Legg til kjøling før utrulling.
MANDELSJOKOLADE:
- 120 gr. kokosmasse
- 60 gr. mandler
- 20 gr. rå kakao
- 12 dadler
- En klype salt og litt vaniljepulver (stevia).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar