onsdag 9. desember 2020

Julekuler - godteri av marsipan og skjokolade



MARSIPANKULER: 

  • 50 gr. ristede hasselnøtter
  • 250 gr. mandelmel
  • 10-15 dadler (små - uten stener)
  • 1 ss kokosolje
  • 1,5 pipette karamelstevia
  • en klype salt

Jeg kjørte først nøtter og kokosolje i blender sammen med stevia og salt - til hasselnøttsmør. Deretter heiv jeg dadler og mandelmel sammen med nøttesmøret i blender. Deigen skal være god, kram og klissete. 

Når deigen er ferdig, satte jeg den i kjøleskapet slik at det ble lett å rulle ut kulene i hånden og rulle dem i hampfrø etterpå. 

HVIT SJOKOLADE MED TRANEBÆR

  • 125 gr. kakaosmør
  • 2 ss kokosolje
  • 3 ss lønnesirup
  • 1 pipette vaniljestevia
  • et dryss vaniljepulver
  • en klype salt
  • 1,5 dl cashewnøtter - kjøres til smør

  1. Smør, sirup og oljer smeltes i vannbad. 
  2. Bland inn cashewsmøret, stevia og vaniljepulver
  3. Hell i former, og tilsett tranebær - dytt de ned med en tannpirker

Inspirert av. https://www.altshop.no/blogg/sjokoladeoppskrifter-kos-deg-med-god-samvittighet/

Oppskriftene nedenfor er hentet fra Ibalanse med Yvette: Julekalender 2020 - luke 5 og 7. 

MYK SKJOKOLADE: 

  • 200 gr. kakaosmør
  • 4 ss. nøttesmør av mandler
  • 4 ss. råkakaopulver
Smaktilsettes med vaniljepulver, salt og lønnesirup
Helles i en brødform. Tilsettes ønskelig med nøtter eller gresskarkjerner. 
Settes kaldt. 

KARAMELL-KULER: 
  • 250 gr. bløtlagte cashewnøtter
  • 1 ss kokosolje
  • 10 store dadler
Smaktilsettes med kokosblomstsukker, steviadråper og vaniljepulver  - en klype salt. 
Settes kaldt før utrulling, og rulles i kokos, hampfrø eller skjokolade. 

MARSIPAN-SJOKOLADEKULER: 
  • 100 gr. mandelmel
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ss vann
  • Bland inn frysetørret bringebær hvis du ønsker bringebærsmak. Legg til kjøling før utrulling. 

MANDELSJOKOLADE: 
  • 120 gr. kokosmasse
  • 60 gr. mandler
  • 20 gr. rå kakao
  • 12 dadler
  • En klype salt og litt vaniljepulver (stevia). 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar