tirsdag 22. november 2022

Steinalderbrød - vegansk

 


  • 1 kg frøblanding - 90% frø og 10% nøtter (linfrø, solsikkefrø, sesamfrø, (shiafrø) gresskarfrø, hasselnøtter og mandler) - bruk hva du vil. Jeg kjøper to poser Steinalderbrød fra Regal, eller blander selv. 
  • 3 ss fiberhusk
  • 1 ts salt
  • 5 dl vann
Bland godt frøene med salt og fiberhusk. 
Gjør klar en brødform (stor) og kle den med bakepapir.
Tilsett 5 dl vann, og bland godt - litt kjapt. 
Klapp brødet ned i brødformen. 
La det hvile mens du varmer opp ovnen.

Stek på 160 C i en time. 

La brødet avkjøle seg  helt (gjerne i kjøleskap over natten) før du skjærer det i tynne skiver. 
Oppbevar skivene i fryser, og varm den opp i Airfryer på 180 grader i 5 min. 
De blir knasende gode!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar