- 2 cups havremel
- 1 cup valnøtter
- 1/2 ts gurkemeie
- 2 ss knuste linfrø
- 2 ss næringsgjær
- 2 ts løkpulver
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 ts røkt paprika
- 2 ts Savory Spice Blend
- 1 ts grillkrydder
- 2 ts mangocurry-krydder
Det våte:
- 3 cup svarte bønner (bruk 3 pakker, og spar resten til å ha i deigen til slutt)
- 2 ss hakket persille
- 1 cup rød løk hakket
- 1 cup hakket sopp
- 4 ss mandelsmør eller tahini
- 2 ss tomatpure
- 2 ss soyasaus
- 1 ss worchestersaus
- 4 ts miso paste
- Hvis du ønsker en vegatarvariant, så kan du tilsette en halv kopp fetaost.
- Bland alt det tørre i en blender- sett til side
- Bland alt det våte i blender eller med stavmikser.
- Ta det våte i mixmaster, og kjør deigen med en k-krok mens du tilsetter det tørre litt og litt, til det blir en fin fast deig.
- Sett deigen til kjøling i kjøleskapet i en halv time.
- Form burgere i et lokk, med plastfolie - jeg fikk 13 store burgere (store lokk), eller 30 frikadeller (små lokk).
Stekes på 190 C, i 25 min.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar