onsdag 25. januar 2023

Soppsuppe

 


Du trenger: 

  • 200 gram sopp (velg type selv)
    2 sjalottløk
    2 stilk stangselleri
    2 ss meierismør
    0,25 ts pepper
    0,25 ts tørket timian
    2 ss soyasaus (gjerne glutenfri)
  • 1 liten ænglamark kokosmelk
    2 dl vann
    1 ss rødvinseddik
    1.5 ss grønnsaksbuljong
  • 1 ss curry-mango-krydder
    1 bunt brokkoli 
    2 dl gryr

Du gjør: 

  1. Kut opp sopp, løk og selleri i små terninger og stek disse i smør - start med løken, og kast i sopp og selleri etter 5 min. Stek så ytterligere noen minutter. 
  2. Tilsett soya, edikk og krydder - stek litt til. 
  3. Hell i kokosmelk - la det surre i 5 min så smakene får satt seg. 
  4. Hell på vann og tilsett brokkoli - kok til de er møre. 
  5. Skru ned varmen og rør inn gryr - la det stå et par minutter før servering. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar