søndag 3. januar 2021

Brun saus - base

 



Inspirert av Hanne-Lene's: https://hannelene.no/brunsaus/

Du trenger: 

  • en god neve tørket sopp bløtlagt
  • stekeolje
  • ½ gul løk finhakket
  • 1 fedd hvitløk finhakket eller revet
  • 5 dl grønnsakskraft  med bløtevannet fra sopp
  • 1 ss tamari eller soyasaus (Tamari er glutenfritt)
  • 2 ss tørket, timian-rosmarin eller en annen krydderblanding av urter
  • 1 ts agar til tykning
  • 1 liten kokosmelk (Ænglamark)
  • en dæsj gryr
  • Salt og pepper etter smak
  • 1 ts sukkerkulør for farge
Sett i gang: 
  1. legg sopp i bløt - minst 15 min
  2. kok opp buljongblanding
  3. stek sopp og løk - og hvitløk
  4. tilsett resten av ingrediensene i buljongen
  5. tilsett sopp- og løkblandingen - kjør dette med stavmikser
  6. tilsett kokosmelk og gryr
  7. smak til med salt og pepper etter behov
  8. tilsett sukkerkulør etter ønske
Denne basen kan igjen deles i 4 porsjoner som hver tilsettes en liten Ænglamark kokos og 1 ss økologisk buljongpulver. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar