Inspirert av Hanne-Lene's: https://hannelene.no/brunsaus/
Du trenger:
- en god neve tørket sopp bløtlagt
- stekeolje
- ½ gul løk finhakket
- 1 fedd hvitløk finhakket eller revet
- 5 dl grønnsakskraft med bløtevannet fra sopp
- 1 ss tamari eller soyasaus (Tamari er glutenfritt)
- 2 ss tørket, timian-rosmarin eller en annen krydderblanding av urter
- 1 ts agar til tykning
- 1 liten kokosmelk (Ænglamark)
- en dæsj gryr
- Salt og pepper etter smak
- 1 ts sukkerkulør for farge
Sett i gang:
- legg sopp i bløt - minst 15 min
- kok opp buljongblanding
- stek sopp og løk - og hvitløk
- tilsett resten av ingrediensene i buljongen
- tilsett sopp- og løkblandingen - kjør dette med stavmikser
- tilsett kokosmelk og gryr
- smak til med salt og pepper etter behov
- tilsett sukkerkulør etter ønske
Denne basen kan igjen deles i 4 porsjoner som hver tilsettes en liten Ænglamark kokos og 1 ss økologisk buljongpulver.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar