Ingredienser:
- 2 stk. rødløk
- 2 stilker selleri
- 2 båter hvitløk
- 2 ss hvitløksolje
- 1 dl quinoa (kokt med 2 dl vann og 2 ss grønnsaksbuljong)
- 1 ss soppekstrakt
- 200 g shitakesopp
- 100 g cashewnøtter
- 100 g pistasjnøtter
- 100 g valnøtter
- 200 g smøreost (delfia urteost, eller vegansk smøreost med urter)
- 1 ss tomatpure
- 2 ss friske urter (f.eks. rosmarin, timian og basilikum)
- 125 g tranebær
- 75 g tørkede tomater
- 1 ts salt
- 0,5 ts kvernet pepper
- 1 ss worchestersaus
- 2 egg (kan sløyfes)
- 1.5 ts fiberhusk
Slik gjør du:
- Bland quinoa, vann og buljong i en kjele, la det koke opp og deretter småputre til alt vannet har fordampet. Sett til side.
- Stek soppen tørr i en vid kjele på middels til høy varme - sett til side
- Kjør rødløk, hvitløk, selleri og spinat i blender til småhakket, og stek på middels varme - rør inn spinaten på slutten til den faller sammen og det ikke er noe særlig vann igjen i pannen.
- Kjør nøtter i blender - og bland dette sammen med alt over.
- Rør inn 2 egg (kan sløyfes) og fiberhusk
- Tilsett smøreost, krydder og egg, og bland godt i miksmaster
- Smak til med salt og pepper.
1 kg deig er i den lille formen på bildet over, det er nok til 6 personer.
I tillegg stekte jeg opp 8 kaker ...
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar