lørdag 4. desember 2021

Nøttestek 2021- vegetar/vegan (med eller uten egg og delfia urteost)

 


Ingredienser: 

  • 2 stk. rødløk
  • 2 stilker selleri
  • 2 båter hvitløk
  • 2 ss hvitløksolje
  • 1 dl quinoa (kokt med 2 dl vann og 2 ss grønnsaksbuljong)
  • 1 ss soppekstrakt
  • 200 g shitakesopp
  • 100 g cashewnøtter
  • 100 g pistasjnøtter 
  • 100 g valnøtter
  • 200 g smøreost (delfia urteost, eller vegansk smøreost med urter)
  • 1 ss tomatpure
  • 2 ss friske urter (f.eks. rosmarin, timian og basilikum)
  • 125 g tranebær
  • 75 g tørkede tomater
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 1 ss worchestersaus
  • 2 egg (kan sløyfes)
  • 1.5 ts fiberhusk
Slik gjør du: 
  1. Bland quinoa, vann og buljong i en kjele, la det koke opp og deretter småputre til alt vannet har fordampet. Sett til side.
  2. Stek soppen tørr i en vid kjele på middels til høy varme - sett til side
  3. Kjør rødløk, hvitløk, selleri og spinat i blender til småhakket, og stek på middels varme - rør inn spinaten  på slutten til den faller sammen og det ikke er noe særlig vann igjen i pannen.
  4. Kjør nøtter i blender - og bland dette sammen med alt over.
  5. Rør inn 2 egg (kan sløyfes) og fiberhusk
  6. Tilsett smøreost, krydder og egg, og bland godt i miksmaster 
  7. Smak til med salt og pepper.

Forvarm ovnen til 200 grader, over- og undervarme (skal steke i 40 min).

1 kg deig er i den lille formen på bildet over, det er nok til 6 personer. 
I tillegg stekte jeg opp 8 kaker ...







Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar