fredag 20. desember 2019

Tilslørte julenisser

Oppskriften er basert på min egen Frokostgrøt og krydderinspirert av Matprat sin Eplegløgg, samt min venn Tina innspill til enkel mos (knus eple og varm det i kjelen).
Det er siste jobbdag før juleferien, og hva er vel bedre enn å gå inn i ferien med en juledessert. Den minner om mammas Tilslørte bondepiker med sine lag på lag. Siden jeg spiser antiinflammatorisk lager jeg en sunn vri med uten korn, uten soya, uten sukker, uten animalsk protein - med frø, frukt, granateple, yoghurt og julekrydder som garnityr. Her gjelder det å få i seg så mye næringsrik mat som mulig, og mat som ikke er triggere for inflammasjon.
Vi ender altså da opp med Tilslørte julenisser!

Ingredienser til fruktmosen - 2 porsjoner: 

1 eple
1 klementin
1 stjerneanis
1/2 kanelstang
4 nellikspikere

Frukten mikses til mos i mølle og tilsettes krydderet.
Settes på svak varme og trekking mens du blander resten:

Youghurt-blanding - 1 porsjon: 
5 ounce kokosyoghurt med noen dråper karamell-stevia
1 ss knuste linfrø - røres inn
Ønsker du en større porsjon og mer næringsrik yoghurtblanding kan du tilsette en halv avocado (eller en liten banan) og en kiwi som du rører inn i yoghurten. Knus den gjerne med gaffel, slik at du beholder fibrene så mye som mulig. Du kan servere denne som et måltid i seg selv, den metter godt. 

Komposisjon - lagvis: 

  1. 1 porsjon yoghurtblanding (som over)
  2. 1 porsjon fruktmos (ca. 3 ounce - eller et halvt eple og en halv klementin)
  3. 1 ounce ristede gresskarfrø
  4. 1 ounce granateplefrø
  5. 1 klype kokosflak på toppen som pynt

Pynt med anis og kanelstang.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar