onsdag 25. desember 2019

Englesoppsaus




Jeg har modifisert denne fra oppskrift på Matprat.no.
Milde moses, den ble så god at man skulle tro den var laget av erkeengelen Gabriel selv. Derav navnet - ble helt salig her ....

Du trenger:

  • 200 g frisk sjampinjong 
  • 30 gr. tørket shitakesopp
  • 2 stk finhakket gule løk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 1 ss olje eller og en ssplantesmør til steking
  • 3 ss Helios grønnsaksbuljong som blandes ut i 2,5 dl vann (eller selvlaget grønnsaksbuljon)
  • 2.5 dl. shitakesoppvann
  • 2.5 dl. steinsoppvann (eller bare vann hvis du ikke har)
  • 3 dl gryr
  • 2 ss soyasaus - smak til
  • smak til med salt og pepper etter behov
  • en dasj sukkerlikør for farge hvis du ønsker
Lag saus: 

Legg den tørkede shitakesoppen i vann - 2.5 dl .
Kutt opp sopp, finhakk løk og hvitløk.
Fres aromasopp og løk i en kjele med smør og litt olje, til det har fått en gyllen farge.
Hakk opp shitakesoppen, og tilsett (spar vannet)
Krydre med salt og pepper.
Ha i soppvann, buljongkraft og kok inn til du får en saus med passe fin og tykk konsistens.
Kjør i blender til jevn saus.
Rør inn en pakke gryr.
Smak til med soyasaus, og eventuelt salt og pepper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar