lørdag 24. november 2018

2018: Dag 13 - Spis deg fri og tygg deg glad!

Jeg er ved veis ende av boken Spis deg fri, og i følge eksperten Susan, så blir man også glad av å tygge!
Til sist skal det sies at maten vi fortærer i Bright Line Eating, som blåbær, grønnkål og frukt og grønnsaker generelt, for ikke å snakke om skikkelig tygging av maten fremfor bare å gulpe ned finmoste kalorier, øker en verdifull og superviktig prosess som kalles nevrogenese. Den medfører en fornying av nerveceller i hjernen og dermed fornying av sansereseptorene, noe som ifølge forskning øker utskillelsen av serotonin og bedrer humøret.141
I ren desperasjon på å finne på noen frokost så har jeg kokt risgrøt på kokosmelk. Det ble ganske vellyket faktisk.  Oppskriften nedenfor ga 5 * 4 ounces (altså 5 porsjoner). For å få litt serotonin-tygging her, så må det eplebiter til ... Så blir man eplekjekk ska'ru se :)

1 dl grøtris2 dl vann4 dl kokosmelk1 dl helmelk
Kokes inn med vann og en klype salt - i 10 minTilsetter kokosmelk og lar det putre i 30 minTilsetter en dl. helmelk, og rører denne inn - lar den stå noen minutter til (5-10). Servert med et eple kuttet i biter, og kaneldryss. Trengte ikke ha noe sukker på denne. 


FROKOST:

  • 1 protein: melk / kokosmelk
  • 1 frokostkorn: 4 ounce ris  
  • 1 frukt: 1 eple

LUNCH: 
  • 1 protein: 1 ounces fetaost og 1 ounce bønner
  • 8 ounces grønnsaker/salat: agurk, mais, tomat, gulrot, salat/spinat
  • 1 frukt: byttet ut med mer salat
  • 1 fett: 1/2 avocado

MIDDAG:
  • 1 protein: ovnstekt laks + rømme 1 ss
  • 14 ounces: rotgrønnsaker, gulrøtter, perlepoteter +søtpoteter og sopp og løk
  • 1 fett: olje på grønnsakene

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar