Minimalisme :: Plantebasert :: Eat Sleep Exercise :: Protect your liver, feed your gut, support your brain!
onsdag 1. mai 2019
Brenneslesuppe :: Urtica dioica-suppe
Forberedelse:
Ta på deg gummihansker, og ta med f.eks. en brødpose for å plukke i. Innholdet i suppen kan du gjøre som du vil med nesten, men anbefaler basen som et godt utgangspunkt.
Baseingredienser - etter anbefaling fra Tina:
En brødpose brennesleskudd (toppene av planten)
2 salatløk
1 hvitløk
1 ss grønnsakpuljon-pulver (økologisk)
5 dl vann
Smakstilsetting:
1 ss chevre-ost med ramsløk
1 ss ramsløk-pesto
2 ts muskatnøtt - malt
1,5 dl Gryr (plantebasert fløte)
Fremgangsmåte:
Fres løken i kjele til møre og tilsett nesleskuddene (bases i eddikvann i kummen i 10 min - skylles i vann etter edikkbadet). Freses sammen med løken til de klapper sammen (du har da en grønn smørje). Tilsett så vann og puljong og kok i 15 min.
Bruk stavmikser til godt blandet, og tilsett smak-ingredienser etterhvert som det kokes noen minutter til - Gryr røres inn til slutt.
Serveres med kokt egg, stekt sopp og løk - og/eller hvite asparges-biter som topping.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar