onsdag 1. mai 2019

Brenneslesuppe :: Urtica dioica-suppe


Forberedelse: 
Ta på deg gummihansker, og ta med f.eks. en brødpose for å plukke i. Innholdet i suppen kan du gjøre som du vil med nesten, men anbefaler basen som et godt utgangspunkt.

Baseingredienser - etter anbefaling fra Tina: 
En brødpose brennesleskudd (toppene av planten)
2 salatløk
1 hvitløk
1 ss grønnsakpuljon-pulver (økologisk)
5 dl vann

Smakstilsetting: 
1 ss chevre-ost med ramsløk
1 ss ramsløk-pesto
2 ts muskatnøtt - malt
1,5 dl Gryr (plantebasert fløte)

Fremgangsmåte:
Fres løken i kjele til møre og tilsett nesleskuddene (bases i eddikvann i kummen i 10 min - skylles i vann etter edikkbadet). Freses sammen med løken til de klapper sammen (du har da en grønn smørje). Tilsett så vann og puljong og kok i 15 min.
Bruk stavmikser til godt blandet, og tilsett smak-ingredienser etterhvert som det kokes noen minutter til - Gryr røres inn til slutt.

Serveres med kokt egg, stekt sopp og løk - og/eller hvite asparges-biter som topping.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar