Å være keto-veganer (der er jeg nå) som i tillegg ikke spiser soya eller korn kan være en utfordring.
Når man i all hovedsak spiser grønnsaker, og skal tvinge ned karbo- og protein-innholdet så må det litt leiting til for å finne mat som hever det totale daglige energiinntaket.
Denne vinaigretten ble ganske god, og er fin å bruke til en grønn salat på autofagi-fastedager hvor proteininnholdet skal være under 20 gram og karbo under 50 gr.
Salaten ble til av Pak Choy 100 gr, agurk - 50 gr., purre 20 gr., og avocado 100 gr. Det ble en deilig og mettende lunsj.
Jeg brukte 50 gr. vinaigrette til lunsjen, så oppskriften holder da til 3 porsjoner.
Jeg spedde også på med en ss olivenolje over salaten underveis. Det kunne med fordel vært gjort på forhånd. Vinaigretten tykner litt i kjøleskapet, og kan vannes ut litt om ønskelig etterhvert.
Balsamico-edikken kan byttes ut med soya-saus eller annet.
Oppskriften er inspirert av Asian bite.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar