lørdag 25. januar 2020

Cashew vinaigrette

Å være keto-veganer (der er jeg nå) som i tillegg ikke spiser soya eller korn kan være en utfordring. 
Når man i all hovedsak spiser grønnsaker, og skal tvinge ned karbo- og protein-innholdet så må det litt leiting til for å finne mat som hever det totale daglige energiinntaket.  

Denne vinaigretten ble ganske god, og er fin å bruke til en grønn salat på autofagi-fastedager hvor proteininnholdet skal være under 20 gram og karbo under 50 gr. 

Salaten ble til av Pak Choy 100 gr, agurk - 50 gr., purre 20 gr., og avocado 100 gr. Det ble en deilig og mettende lunsj. 
Jeg brukte 50 gr. vinaigrette til lunsjen, så oppskriften holder da til 3 porsjoner. 
Jeg spedde også på med en ss olivenolje  over salaten underveis. Det kunne med fordel vært gjort på forhånd. Vinaigretten tykner litt i kjøleskapet, og kan vannes ut litt om ønskelig etterhvert. 


Balsamico-edikken kan byttes ut med soya-saus eller annet.
Oppskriften er inspirert av Asian bite.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar