Forsker på aldring og livslengde Dr. Valter Longo - interresant forskning på hvordan kostholdet påvirker aldring og livslengde. Noen notater fra filmen:
Protein: For høyt og for lavt er et problem. Høyprotein (20% - over 600 kcal fra animalsk protein - effekt på dødelighet og kreft). Det er vanskelig å få så mye protein fra planter. Fisk et par ganger i uke, og 100 gram protein pr. dag holder. For mye protein øker veksthormoner og øker aldring. Sukker aktiverer også aldringsprosess.
60 karbohydrater (fra grønnsaker hovedsaklig) - 30 fra fett - 10 fra protein (mest fra grønnsaker)breakfast: black been and green tea with a lemon in the teacinema raisin tost with blueberrieslunsj: salat med så mye variasjon som muligdinner: 50 gr. pasta - 350 garbanso beans and 100 gr. corn carrots - like a minestrone - and a ton of olive oil
Fasting mer enn 12 timer øker dødelighet og øker mulighet for hjertesykdommer.
FROKOST:
- 1 protein: ett glass melk (4 oz)
- 1 frokostkorn: 4 ounce risgrøt
- 1 frukt: 1/2 banan + 1/2 eple rørt inn i risgrøten som er kokt på kokosmelk og laktoseredusert helmelk
LUNCH:
- 1 protein: 1 oz fetaost
- 6 ounces grønnsaker/salat: agurk, erter, tomat, rotrasp, salat/spinat,
- 1 frukt: 1 eple
- 1 ss olje fra fetaosten
MIDDAG:
- 1 protein: Laks 4 oz
- 14 ounces grønt:
- 1 fett: pesto
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar