søndag 16. desember 2018

2018: Dag 34 - Jakten på proteiner

TRENING: 
Løpetur på 4.8 km. Totalt katastrofe i lungene. Tett, hoster. Tror jeg må kutte ut belgfrukt. Men hvordan skal jeg da få i meg riktige proteiner. Kan man reversere astma?



Kutt ut: 
  • sukker og hvete
  • meieriprodukter
  • banan og papaya (sitrus - hårene), kaffe, sterk tea - skaper slim
  • prosessert mat
  • nøtter
  • fast food
Bruk: 
  • grønnsaker
  • frukt: sitrus og ananas (vitamin C) Kiwi
  • omega 3 produkter: fisk og frø
  • Vitamin D3
  • lett fordøyelig proteiner
  • buljong fra kylling
Proteiner de siste to ukene er stort sett bønner. Jeg må finne noe annet - fullverdig: 

Fullverdig protein er mat som inneholder alle de essensielle aminosyrene. Vegetarisk mat som regnes som fullverdig er blant annet
  • soyabønner
  • quinoa
  • bokhvete
  • chiafrø
  • hampfrø
Erstatning av bønner må bli quinoa, chiafrø og hampfrø. 
Så til reversering av astma: 

Kutte ut mel, sukker og raffinerte produkter. Den er grei siden det er en del av BLE-dietten. Har reagert på kiwi tidligere, men kan prøve igjen - sammen med sitrus og ananas. 

FASTEDAG: 24 timer

MIDDAG:
  • 1 protein: 5 oz torsk + 1 egg
  • 14 oz grønt: rotgrønnsaker, beter og gulrot, brokkoli, grønnkål stekt sammen med løk. Pastinakk (skal være bra for astma). Perlepoteter.
  • 1 ss smør på fisken og egget




Mat som ofte kan gi allergiske reaksjoner ved bjørkepollenallergi:

Frukt og bær
  • Aprikos
  • Eple
  • Fersken
  • Kirsebær
  • Kiwi
  • Moreller
  • Nektarin
  • Plomme
  • Pære
  • Jordbær
Grønnsaker
  • Gulrot
  • Potetskall (når poteter skrelles)
  • Selleri (rå og kokt)
Nøtter og peanøtter
  • Alle typer trenøtter: Hasselnøtter, mandler, paranøtter og valnøtter m.fl.
  • Peanøtter

Gresspollenallergikere og mat

Mat som ofte kan gi allergiske reaksjoner ved gresspollenallergi:

  • Kornsorter:hvete, rug, bygg og havre
  • Belgfrukter: peanøtter, soya, erter, linser, bønner

Burotpollenallergikere og mat

Burotpollen er først og fremst et problem på ettersommeren.

Mat som ofte kan gi allergiske reaksjoner ved burotpollenallergi:

  • Selleri (både rå og kokt)
  • Urtekrydder (som for eksempel anis, basilikum, dill, estragon, fennikel, karri, koriander, kummin, løpstikke, malurt, merian, oregano, paprika, sort pepper og timian)
  • Persille

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar